DGA Assist

Waarom waarderen

 
Voor goed advies aan ondernemers is vrijwel altijd een stevig financieel-economisch fundament nodig. dga-assist biedt dit. Met concrete informatie over de waarde van de onderneming van uw cliŽnt versterkt u uw eigen dienstverlening.

Relevantie waardering
Een waardering geeft ondernemers en hun adviseurs houvast bij de bedrijfsvoering, overnames of conflicten. Een goede waardering is gebaseerd op gedegen onderzoek. Niet voor niets vormen Register Valuators een aparte beroepsgroep. dga-assist is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Register Valuators. Wij geven u helder inzicht in de waarde van een bedrijf. Met dga-assist haalt u een betrouwbare en secure waardeerder in huis.
 
Waarderingsmomenten
Waarderen is relevant in goede en minder goede tijden. In goede tijden bijvoorbeeld bij geplande bedrijfsopvolging of bij groei door overname. Waardering biedt namelijk een indicatie voor de vraag- of biedprijs. Bij minder goede tijden valt te denken aan conflicten met zakenpartners. Een goede waardering kan een meningsverschil uit de wereld helpen, wat conflictoplossing ten goede komt. Wij kunnen ook een second opinion geven over een waardering die een andere partij inbrengt.
 
Een ander voorbeeld is waardering bij echtscheiding van de dga. Indien de aandelen van de BV deel uitmaken van de wettelijke gemeenschap van goederen moet de waarde van die aandelen worden bepaald om deze wettelijke gemeenschap te kunnen verdelen. Belangrijk hierbij is een integrale aanpak voor de pensioenverevening, het vaststellen van de alimentatie en de waardebepaling van de onderneming.

Waardemanagement
Maar waarderen biedt niet alleen ad hoc oplossingen. Een waardering, uitgevoerd op regelmatige basis, is ook te gebruiken als managementtool, meetinstrument en als uitgangspunt voor waardemanagement.

dga-assistģ
valuation & coaching

Wouddijk 1
3238 LG Zwartewaal
telefoon: 0181 28 45 65
email: info@dga-assist.nl
kvk: 290 35 097